Hvad er jushinryu jujitsu?

 

Jujitsu (jiu jitsu / ju jutsu mm.) var oprindeligt de japanske samuraiers ubevæbnede kampsystem. I dag er det et af de kampsystemer der oftest sættes i forbindelse med træning af selvforsvar. Der findes mange forskellige skoler indenfor jujitsu. En af dem er jushinryu.

Jushinryu har ikke noget konkurrencemoment. Det er ikke nogen sport i traditionel forstand. Her gælder det ikke kun om at finde modstanderens svage punkt, men vigtigere endnu, ens eget.

Det tager, for en aktiv elev, omkring 5 år at nå sortbælteniveau i jushinryu jujitsu. Efter dette er der stadig mange udfordringer, og meget der skal læres. Jushinryu kan blive en livsstil.

Jushinryu betyder det føjelige hjertes skole. Dette navn beskriver filosofien i stilarten:

Styrke i kroppen giver føjelighed i hjertet.

 

Sand styrke er; ikke at lade sig provokere. At være mild og føjelig. Man kan ikke være mild og føjelig hvis man er frygtsom og usikker. I Jushinryu tror vi på, at aggressioner og konflikter fødes af usikkerhed. Vi forsøger, gennem et nøje tilrettelagt grundpensum, at opbygge og styrke selvkontrol, selvdiciplin og selvtillid. Dette giver en indre ro, som åbner for et ydre overblik. Overblik over en given situation er afgørende, hvis en aggression skal afværges.

Indre ro giver ydre overblik